Het online zeilmagazine ZILT heeft een artikel en een video over de ENR 2015 geplaatst

En hieronder het verhaal van de jongste deelnemer.

De Eenzame Noord.

Op 5 juni begonnen de voorbereidingen voor de Eenzame Noord. 
Na mijn hockeywedstrijd, spullen pakken en naar de haven.

Sinds afgelopen jaar vaar ik met mijn vader dual handled richting Enkhuizen en terug. Mannen onder elkaar! 
De boot werd gekeurd, nog wat muziek luisteren in 10 Beaufort en kletsen met een vriend en vervolgens in mijn slaapzak. De wekker ging vroeg, aankleden en richting startschip.  

Om 5 uur vertrokken we…bij IJM 15 had ik wel mijn best gedaan en heb ik mij teruggetrokken in de kajuit om net voorbij het paard van Marken weer de man…en prima kapitein te zijn (zoals ook op mijn shirt staat).

Rondje bij de keerboot voor Broekerhaven en terug. Er stond een lekkere wind, jammer dat mijn vader dat verkeerd had ingeschat (en we een beetje teveel zeil hadden)…maar dat schaaf ik hem wel bij voor volgend jaar…. 
Na zijn ongeluk met de boot twee jaar geleden tijdens de Eenzame Noord, doet hij het nu met mij, als bootsman voor de rest prima!

Terug naar Almere Haven, waar we om ongeveer kwart voor 3 finishten. Niet slecht!
Helaas zat de puntentelling niet mee, dus werden we 21ste …maar dat is nog altijd mijn leeftijd verschil met degenen die laatsten werden…dus ik mag niet mopperen.

En het belangrijkste is dat het een topervaring is om dit jaarlijks met mijn vader te doen.  Speciaal om dan zo intens met elkaar samen iets te ondernemen. Daarnaast ook omdat ik de jongste ben die nu al 2 jaar mee doet. Het vergt wat energie, omdat je vroeg moet opstaan en lang moet varen maar samen met je vader is het echt heel leuk…
En daarom hopelijk ook een reden voor andere zonen om dit met hun vader te ondernemen volgende keer!

Bedankt leiding en tot volgend jaar!

Wouter Jacobs

Sluit Menu