Foto album
Link: https://1drv.ms/u/s!AlFerZbDlsqN12JR9A-PFccRReGb?e=32Syoq

Mocht u nog fotos hebben. Zou u deze dan graag willen delen met:
M_uiz@hotmail.com

Samenvatting

Na de gecancelde race van 2019 ivm met het weer waren we als zeilcommissie WSV almere haven goed begonnen met het organiseren. Half december heeft u de eerste mail ontvangen. En dat bleef komen tot Covid19. Wat was dat een omslag punt van dit jaar.

Voor het eerst in de geschiednis moest de ENZ race aangepast worden. De race werd een Tocht volgens de mail. Eentje met een uitlsag en prijzen. Hij is verplaatst naar eind augustus 2020. Hiermee kwamen natuurlijk de andere uitdagingen. We moesten de tijden aanpassen naar de nieuwe zonsopkomst. De controle lijst invullen werd door de deelnemers zelf gedaan. Maar ook werd de baan verkort. de EA1 werd het nieuwe keer boei.

vrijdag
Vanaf 4 uur beginnen de eerste boten binnen te stromen. Controle lijsten zijn ingevuld, vragen worden beantwoord. nieuwe goodie, een waterfles, wordt opgehaald als goodie. En het belangrijkste het weer is nog goed.
vanaf 7 uur is het schippersbuffet geopend. Gebakken aardappels met bonen en een speklapje. Deze kunnen we heerlijk op het op het dakterras eten. Alle tafels netjes uit elkaar om de afstand te garanderen.
8 uur is de briefing en de laatste vragen en onduidelijkheden worden hier beantwoord.

Totaal hebben 35 deelnemers aan de start. Een mooi aantal ondanks alle verplaatsingen en de stuimige weersverachting windkracht 5 met stoten van 7.

Zaterdag
Voor het eerst sinds het bestaan van de Eenzame noord Race moest de start worden uitgesteld. Door de hoge golven duurde het uitleggen van de startlijn wat langer dan gepland. Maar ipv 6 uur werd de start nu 6:15. Leermommentje voor de ons als organisator.
daarna verliep de start voorspoedig en binnen 15 min waren alle boten al een flink eind op weg. We moesten zelfs haast maken om jullie de hollandse brug onderdoor te zien gaan.
Voor de gene die nog niet geheel wakker waren. die waren het daarna wel. de eerste bui van de dag kwam aan.

Helaas kwam de eerste DNF binnen om 9 uur. het werd toch even te veel en de wedstrijd moest worden gestaakt. gelukkig kon er veilig een haven bereikt worden. In de komende uur dat volgende stroomde de DNF binnen. de meeeste hadden toch problemen met de wind en hier en daar waren een paar zeilen stuk geslagen door de wind.
Gelukkig ook goed nieuws. de eerste kwam om 1 minuut over 2 over de finish. We konden beginnen met iedereen af te toeteren. De laatste om kwart voor 7 over de finish lijn gevaren. allemaal een redelijk snelle mooie tijd al zeg ik het zelf. 13 uur aaneen gesloten zeilen is niet niets. Als organisators waren we blij dat iedereen veilig over de finish is gekomen of een veilige haven onderweg heeft kunnen vinden.

al met al een race om nooit te vergeten. En natuurlijk aftellen geblazen naar volgend jaar. en dit keer hoeven we niet 12 maanden te wachten maar nog maar 10. Wij hebben er al zin in. Bestellen hetzelfde weer maar dan windkracht 4 met mooie stoten van 5.

Regels van 2020
De site wordt elk jaar geupdate. om nog terug te kijken wat toendertijd de regels zijn zullen hier de snelkoppelingen worden bewaard.

Medelingbord

Algemeen regelement – Klik – Versie 2020

Toevoeging Eenzame Noord Race reglement klik hier – 2020

Lijst met minimale deelname vereisten klik hier

In geval van inkorten – klik hier

Sluit Menu