Het mooie aan een zeilwedstrijd is dat niet alle boten 100% gelijkwaardig hoeven te zijn om een eerlijk competitie te creeren. Afhankelijk van de SW kunnen alle tijden gecorrigeerd worden. Hiermee wordt het veel leuker om met ze alle in dezelfde klasse te varen ongeacht of je een betere boot hebt.

Het doel is om voor Vrijdag elke SW bekend te hebben en deze op de website te publiceren.
!Deelnemers dienen voor Woensdag 00.00 uur zich te hebben aangemeld voor de race om te mogen discusseren over de SW.

Hoe wordt de SW berekend?
Voor elke boottype nemen we de basis SW. Deze zoeken we elk jaar opnieuw op. Dit is ivm de mogelijke nationale wijzigingen.
Bovenop de basis komen nog de boot persoonlijke correcties. Dit is om het nog eerlijke te maken. Deze correcties zijn:

  • Motortype (indien afwijkend van de basis)
  • Type schroef
  • Genua 1
  • Spectra/Kevlar
  • Spinaker (Dual)
  • Stuurautomaat (Solo)
  • Voor dat jaar geldende wijzigingen

Wat gebeurt er met mijn opgevoerde basis SW?
Nadat we onze eigen berekening hebben gedaan controleren we of deze in de buurt komt van de opgegevende SW. Zodat we zeker weten dat er geen grote fouten zijn ontstaan.

Kan ik bezwaar maken tegen de berekende SW?
Dit kan zeker. Voor VRIJDAG PALAVER kan dit.
Wijzigingen daarna kan nog maar die zullen niet mee genomen worden in de prijsuitreiking. Eventuele aanpassingen zullen wel doorgezet worden op de website maar hebben geen invloed op de prijsuitreiking.

Er is geen basis SW bekend
Het kan voorkomen dat er geen basis SW bekend is bij ons. Dan zullen we in overleg met de deelnemer kijken welk andere boot het dichts bij in de buurt ligt.

Ik meld mij pas op het laatste moment aan.
Deelnemers die zich op het laatste aanmelden hebben geen recht om hun SW nog op het laatste moment aan te passen. Inschrijven dient voor Woensdag 00.00 plaats te hebben gevonden.
Meldt je toch later aan. dan doen wij ons best om nog voor het palaver de SW te berekenen. Maar heb je een unieke boot zoals een platbodem, dan behouden wij ons recht om de SW naar ons eigen inzicht in te delen.

Sluit Menu